Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

For an optimal experience and so that all features and functions execute properly, please enable JavaScript to continue using this site. Otherwise, unexpected behavior will occur.

Account Registration

Registration is closed.

Entry Registration

Entry registration is closed.

Top

Rules

Konkurso „Aludarių taurė 2022“ taisyklės


1. ORGANIZATORIAI
1. Renginį organizuoja pelno nesiekianti organizacija VšĮ „Aludarių taurė“ (toliau – Organizatoriai).
2. Renginiu siekiama plėsti Lietuvos namų aludarių bendruomenę ir supažindinti visuomenę su alaus vartojimo kultūra.
3. Prireikus organizatoriai gali keisti konkurso „Aludarių taurė 2022“ (toliau – Konkursas) taisykles.
4. Konkurso data – 2022 m. gegužės 12-21 d.
5. Oficiali Konkurso kalba – lietuvių, tačiau Konkurso teisėjai bendrauja jiems patogiomis kalbomis. Į lietuvių kalbą neverčiama teisėjavimo kortelė ir kategorijų bei stilių pavadinimai.

2. DALYVIAI
1. Konkurse gali dalyvauti namų aludariai ar jų grupės.
2. Dalyviui alaus pateikimo į Konkursą dieną turi būti suėję 20 metų.
3. Kitų apribojimų dalyviams nėra.


3. ALAUS TINKAMUMAS
1. Alus turi būti pagamintas paties dalyvio asmeniškai ar grupėje.
2. Alus negali būti pagamintas alaus gamybos licenciją turinčioje alaus darykloje.
3. Alaus stilius turi būti nurodytas remiantis BJCP 2021 nuostatomis. Kilus neaiškumams, prašytume kreiptis į Organizatorius.
4. Tas pats alus negali būti registruojamas kelis kartus priskiriant jį kitam stiliui.
5. Konkursui pateikiamų alaus rūšių kiekis neribojamas.
6. Alus turi būti registruotas Konkurso registracijos sistemoje. Registracija sistemoje leidžiama nuo 2022 m. balandžio 11 d. iki 2022 m. balandžio 30 d. Registracijos sistemos adresas internete yra http://registracija.aludariutaure.lt/
7. Už konkursui pateikiamą alų turi būti sumokėtas registracijos mokestis.
8. Registracijos mokestis už vieną Konkursui pateiktą alų yra 5 Eur.
9. Registracijos mokestis už visus Konkursui pateiktus pavyzdžius turi būti sumokėtas iki 2022 m. gegužės 7 d. imtinai.
10. Registracijos mokestis gali būti sumokėtas tik pavedimu į VšĮ „Aludarių taurė“ a/s
LT83 7300 0101 3586 8305.
11. Dalyvis turi užtikrinti, kad jo alaus registracijos informacija nebūtų viešinama prieš Konkursą.
12. Registruodamas savo alų dalyvis sutinka, kad užėmus vieną iš pirmų trijų vietų a) sesijoje, b) kategorijoje arba dalyvio bent vienam alui patekus į finalą, dalyvio vardas ir pavardė būtų skelbiami viešai.

4. ALAUS PATEIKIMAS VERTINIMUI KATEGORIJOSE
1. Vienos rūšies alaus vertinimui kategorijose turi būti pateikiama:
1. du 0,5 litro talpos buteliai/skardinės arba
2. keturi 0,33 litro talpos buteliai/skardinės arba
3. du 1 litro buteliai/skardinės.
4. Išimtys galimos tik iš anksto suderinus su Konkurso Organizatoriais.
2. Ant kiekvieno butelio privalo būti užklijuota etiketė, atspausdinta iš Konkurso registracijos sistemos. Jokių kitų etikečių ar ženklinimų negali būti nei ant butelio, nei ant kamštelio.
3. Buteliai turi būti pristatomi maišelyje ar dėžutėje.
4. Siunčiami paštu buteliai turi būti saugiai supakuoti, paženklinti specialiais lipdukais ant kurių turi būti nurodyta „Konkursui Aludarių taurė 2022“. Siųsti reikia nurodant: „Konkursui Aludarių taurė“, Gero alaus parduotuvė, Kauno g. 30, Vilnius 03202.
5. Apie bet kokius nesklandumus pateikiant konkursui tarą, prašome nedelsiant informuoti Konkurso Organizatorius.
6. Alaus pristatymo vietos:
Vilnius: Gero alaus parduotuvė, Kauno g. 30, Vilnius 03202;
Kaunas: Gero alaus parduotuvė, Griunvaldo g. 18, Kaunas 44318;
Klaipėda: Gero alaus parduotuvė, Kūlių Vartų g. 7, Klaipėda 91250;
Panevėžys:
7. Alus turi būti pristatytas į numatytas pristatymo vietas nuo 2022 m. balandžio 25 d. iki
2021 m. gegužės 7 d. imtinai. Datos gali būti tikslinamos.
8. Tara, į kurią supilstytas alus, bei tara, kurioje pateikiamas jau supilstytas alus, negrąžinami.


5. ALAUS PATEIKIMAS FINALUI
1. Dalyviai, kurių alus patenka į finalą bus informuoti asmeniškai per 24 val. po kategorijų teisėjavimo.
2. Finalui alus turi būti pristatytas tose pačiose surinkimo vietose iki gegužės 17 d. imtinai.
3. Vienos rūšies alaus finalui turi būti pateikiama:
1. du 0,5 l talpos buteliai/skardinės arba
2. trys 0,33 l talpos buteliai/skardinės arba
3. vienas 1 l butelis/skardinė.
4. Išimtys galimos tik iš anksto suderinus su Konkurso Organizatoriais.
4. Pateikti alų tiek vertinimui kategorijose, tiek iš karto finalui, jeigu ten būtų patekta, galima tik iš anksto suderinus su Konkurso Organizatoriais.

6. ALAUS STILIAI IR KATEGORIJOS
1. Skirstant alų į stilius ir kategorijas remiamasi BJCP 2021 stilių aprašymu..
2. Stilių ir kategorijų sąrašas pateikiamas atskiru dokumentu.


7. ALAUS TEISĖJAVIMAS
1. Konkursui pateikto alaus vertinimas vyks 2021 m. gegužės 12-21 dienomis.
2. Kiekvienoje sesijoje teisėjaujamas vienas arba keli giminingi (turintys tam tikrų bendrų bruožų) stiliai.
3. Kiekvienoje sesijoje išvedamas visų teisėjų vertinimo vidurkis tam tikram vertinamam alui. Trys daugiausiai balų sesijoje surinkę alūs, patenka įį kategorijos mini-finalą ir ten varžosi dėl kategorijos medalių bei patekimo į finalą.
4. Kiekvienos kategorijos daugiausiai balų surinkę pavyzdžiai patenka į finalą.
5. Finale bendru teisėjų sutarimu nustatomi absoliučios įskaitos alus-nugalėtojas ir prizininkai. Vertinimo kortelės finale nepildomos.
6. Konkurso dalyviai negali teisėjauti finale.

8. INFORMACIJOS IR REZULTATŲ PASKELBIMAS BEI APDOVANOJIMAI
1. Visa oficiali informacija apie renginį skelbiama svetainėje www.aludariutaure.lt taip pat Facebook paskyroje.
2. Aludariai, kurių pateiktas alus patenka į Konkurso finalą, bus informuojami registracijos sistemoje nurodytais el. paštais arba SMS žinutėmis.
3. Viešai bus paskelbti sesijų, kategorijų ir finalo prizininkų rezultatai nurodant aludarį, alų ir užimtą vietą sesijoje, kategorijos mini-finale arba finale.
4. Sesijų vertinimai bus skelbiami nuasmeninti (alaus numeris, surinktas taškų skaičius ir užimta vieta), išskyrus pirmąsias tris vietas.
5. Dėl viešos apdovanojimų ceremonijos organizatoriai apsispręs iki gegužės 15 dienos.
6. Dalyviui pageidaujant, jo laimėti medaliai ir diplomai pasibaigus konkursui bus nemokamai išsiųsti dalyvio nurodytu adresu.
7. Kitus prizus dalyvis galės atsiimti "Savas alus" parduotuvėje Vilniuje.

Top

BJCP 2021 Judging Styles

If a style's name is hyperlinked, it has specific entry requirements. Select or tap on the name to view the subcategory's requirements.

1A American Light Lager1B American Lager1C Cream Ale
1D American Wheat Beer2A International Pale Lager2B International Amber Lager
2C International Dark Lager3A Czech Pale Lager3B Czech Premimum Pale Lager
3C Czech Amber Lager3D Czech Dark Lager4A Munich Helles
4B Festbier4C Helles Bock5A German Leichtbier
5B Kölsch5C German Helles Exportbier5D German Pils
6A Märzen6B Rauchbier6C Dunkels Bock
7A Vienna Lager7B Altbier8A Munich Dunkel
8B Schwarzbier9A Doppelbock 9B Eisbock
9C Baltic Porter10A Weissbier10B Dunkels Weissbier
10C Weizenbock 11A Ordinary Bitter11B Best Bitter
11C Strong Bitter12A British Golden Ale12B Australian Sparkling Ale
12C English IPA13A Dark Mild13B British Brown Ale
13C English Porter14A Scottish Light14B Scottish Heavy
14C Scottish Export15A Irish Red Ale15B Irish Stout
15C Irish Extra Stout16A Sweet Stout16B Oatmeal Stout
16C Tropical Stout16D Foreign Extra Stout17A British Strong Ale
17A1 Burton Ale17B Old Ale17C Wee Heavy
17D English Barley Wine18A Blonde Ale18B American Pale Ale
19A American Amber Ale19B California Common19C American Brown Ale
20A American Porter20B American Stout20C Imperial Stout
21A American IPA21B Specialty IPA 21B1 Belgian IPA
21B2 Black IPA 21B3 Brown IPA 21B4 Red IPA
21B5 Rye IPA 21B6 White IPA 21B7 Brut IPA
21C Hazy IPA22A Double IPA22B American Strong Ale
22C American Barleywine22D Wheatwine23A Berliner Weisse
23B Flanders Red Ale23C Oud Bruin23D Lambic
23E Gueuze23F Fruit Lambic 23G Gose
24A Witbier24B Belgian Pale Ale24C Bière de Garde
25A Belgian Blond Ale25B Saison 25C Belgian Golden Strong Ale
26A Belgian Single26B Belgian Dubbel26C Belgian Tripel
26D Belgian Dark Strong Ale27A Historical Beer 27A1 Kellerbier
27A2 Kentucky Common27A3 Lichtenhainer27A4 London Brown Ale
27A5 Piwo Grodziskie27A6 Pre-Prohibition Lager27A7 Pre-Prohibition Porter
27A8 Roggenbier27A9 Sahti28A Brett Beer
28B Mixed Fermentation Sour Beer 28C Wild Specialty Beer 28D Straight Sour Beer
29A Fruit Beer 29B Fruit and Spice Beer 29C Specialty Fruit Beer
29D Grape Ale 30A Spice, Herb, or Vegetable Beer 30B Autumn Seasonal Beer
30C Winter Seasonal Beer 30D Specialty Spice Beer 31A Alternative Grain Beer
31B Alternative Sugar Beer 32A Classic Style Smoked Beer 32B Specialty Smoked Beer
33A Wood-Aged Beer 33B Specialty Wood-Aged Beer 34A Commercial Specialty Beer
34B Mixed-Style Beer 34C Experimental Beer LSX1 Dorada Pampeana
LSX2 IPA ArgentaLSX3 Italian Grape Ale LSX4 Catharina Sour
LSX5 New Zealand Pilsner  

Top

Entry Acceptance Rules

Number of Bottles Required Per Entry: 2

Žr. taisyklų 3, 4 ir 5 punktus.

Top

Judging Sessions and Dates

Telšiai
Friday 13 May, 2022 17:00, EEST

Šiauliai
Friday 13 May, 2022 18:00, EEST

Kaunas
Saturday 14 May, 2022 10:30, EEST

Vilnius, Naujoji Vilnia, 16:00
Saturday 14 May, 2022 16:00, EEST

Vilnius, Naujoji Vilnia, 17:30
Saturday 14 May, 2022 17:30, EEST

Vilnius
Sunday 15 May, 2022 00:00, EEST

Top

Awards Ceremony

Vilnius
Saturday 28 May, 2022 17:00, EEST

Top